Oamenii de știință au descoperit că există mai muți factori în funcție de care, oamenii favorizează un anumit tip de corp. De exemplu, în vremurile antice, unul dintre acești factori era foamea. Astfel, femeile din acele vremuri care aveau șolduri mari, burtă proeminentă și sâni grei erau asociate cu senzualitatea și fertilitatea, spre deosebire de cele slabe și subnutrite.
De asemenea, acest tip de femei încă sunt considerate atrăgătoare pentru mulți bărbați din ziua de azi. De exemplu, există două triburi, unul în Mauritania și altul în Uganda, care se confruntă în continuare cu lipsa de mâncare. Astfel, femeile supraponderale sunt considerate mai frumoase, deoarece ar fi și mai sănătoase.
În acest sens, au chiar și un ritual ciudat prin care femeile sunt forțate să mănânce, astfel încât până la nuntă să devină plinuțe, pentru a părea mai atrăgătoare pentru soții lor.
Idealurile de frumusețe sunt afectate de cultură și de societate
După cum știi, de cele mai multe ori tiparele de frumusețe sunt stabilite de cultură și de societate. Ca să înțelegi mai bine și cum, gândește-te că sculptorii din Grecia Antică, realizau reprezentări ale femeilor care nu erau nici prea grase, nici prea slabe, destul de tonifiate și cu sâni de mărime medie.
Mai apoi, în timpurile medievale, creștinismul a ajuns să dicteze tiparele de frumusețe, astfel încât femeile palide și slabe erau considerate mai frumoase, deoarece aminteau de ideea de post și abstinență.
Iar, cel mai probabil idealul de frumusețe va fi reprezentat, în viitor, de un corp în formă de clepsidră. În plus, industria modei va continua să promoveze ideea de perfecțiune prin siluetele extrem de suple ale modelelor. Astfel, obezitatea va fi văzută drept o boală mai degrabă decât un ideal.