Dacă televizorul e prea mic, niciodată nu vei face diferența dintre conținut HD sau 4K. Din același motiv, conținutul Ultra HD pe telefon e aproape inutil. Asta deși producători ca Sony s-au aruncat să facă ecrane 4K pentru telefoane. Între timp, ideea a murit.
De la o distanță normală de vizionare, de vreo doi metri, începi să observi o diferență între conținut HD și 4K pe un TV de vreo 55 de inci. La o diagonală mai mică, nu este absurd să arate la fel. Apoi, televizoarele ieftine 4K nu sunt foarte bune.
Acestea există și îți afișează fără probleme conținut video la o rezoluție de 3840 x 2160 de pixeli, dar nu înseamnă că arată spectaculos. În timp, această situație se va îmbunătăți, dar dacă investești 2.000 lei într-un TV 4K nu te aștepta să se vadă precum un OLED de 6.000 lei. La fel, dacă te uiți mult la canale TV, acestea abia au Full HD.
Chiar și dacă te uiți la Netflix, excepând producțiile lor originale, doar câteva filme și seriale sunt Ultra HD. Dacă vrei însă să te bucuri de 4K pe Netflix sau Amazon Prime, îți trebuie și o conexiune stabilă la internet de peste 30 Mbps. Din fericire, viteze bune la internet există în România.
În funcție de cei vei vedea pe televizor, faci și pasul de a-l cumpăra. Ține însă cont de toate aceste detalii ca să nu fii surprins că nu întoarce rezultatul dorit.