Vlad Mihalache, un tânăr de doar 18 ani, și-a câștigat locul în lumina reflectoarelor ca un talent deosebit în înot, obținând medalie de aur la 200 m fluture juniori. Însă dincolo de realizările sale remarcabile pe plan sportiv, povestea lui Vlad este marcată de o cumpănă semnificativă în copilărie, care a conturat nu doar caracterul său, ci și determinarea cu care a abordat fiecare provocare.
„Era să mă înec. Când încă nu știam să înot, am fost la un Aqua Park cu o prietenă și era să ne scufundăm amândoi. Ne-au salvat părinții, din fericire” a spus Vlad Mihalache, campion european de juniori la înot.
Mihalache este unul dintre înotătorii care preferă să poarte părul mai lung, iar acest aspect îi poate „lua” din viteza de înot.
Șodoul, leacul bunicii pentru tuse și gât iritat. Cum se prepară corect, ca să fie 100% eficient
„Pentru că am părul așa lung, nu pot să înot cu căști glonț, cum le spunem noi, așa că înot cu căști mai largi, mai elastice. Doar cu acelea înot. Frumusețea înseamnă chin și nu e un dezavantaj, mie îmi place să simt apa prin păr” a mai spus Vlad Mihalache.
Campionul european de juniori recunoaște că se întâmplă des să bea din apa din bazin
„E inevitabil să înghiți apă. Nu neapărat din cauza mea, ci a factorilor externi, pe care nu-i pot controla” – Vlad Mihalache, campion european de juniori la înot.
Program draconic de antrenamente
Titlul european obținut de Vlad, primul pentru România la 200 m fluture în ultimii 40 de ani, s-a născut cu mari sacrificii atât din partea sportivului, cât și a antrenorului său, Mircea Purcaru.
„La ora 4.00 dimineața e trezirea. Plec la bazin astfel încât la 5.10 să putem să începem încălzirea pe uscat. De obicei de Crăciun avem o săptămână, 10 zile, în care nu avem contact cu apa” a spus Mircea Purcaru, antrenorul lui Vlad Mihalache.