Un nou post TV online, Brain TV, s-a lansat miercuri. Aceasta va difuza conţinut pe cinci canale distincte: Business, Internet, Advertising, Cultural şi Showbiz, iar producţia conţinutului va fi realizată de către Echipa BrainTV şi persoane care vor să se afirme în spaţiul new media. Platforma BrainTV le permite utilizatorilor să îşi spună părerea, să dea note emisiunilor şi moderatorilor prin intermediul comentariilor şi a unor sisteme de rating, dar şi să filtreze conţinutul pe care doresc să-l vadă, să recomande o anumită emisiune unui prieten sau pot chiar să preia conţinut pe site-ul sau blogul propriu.
Până la lansare, Brain TV încearcă să-şi selecteze o parte din public, într-un mod aflat între amuzant şi pueril. Internauţii sunt invitaţi să răspundă la câteva întrebări gen: "Cum o chema pe amanta lui Florin din Trădaţi în Dragoste?", cu trei variante de răspuns: Aneta, Nu ştiu, Nu mă interesează.. Contabilizând un maxim ori o majoritate de răspunsuri greşite, ne câştigăm dreptul de a ne situa în publicul elevat dorit de Brain TV.
Iniţiativa lansării în România a unei noi televiziuni online vine pe o piaţă destul de agitată. Evo TV oferă de ceva vreme conţinut propriu generalist, având inclusiv propriile buletine de ştiri. Business TV este o altă iniţiativă TV on-line, însă realizată modest cu filmări neprofesioniste, postate pe You Tube – economie substanţială la un server propriu. Pe nişa muzicală, românii pot accesa PartyTV, un serviciu care va oferi curând conţinut atât on-line cât şi on-air pe cablu.
Clicknet are un parteneriat cu MTV România, oferind abonaţilor săi content muzical prin site-ul Mtvondemand. Însă contentul său este similar site-urilor televiziunilor româneşti, adică nu este original, produs strict pentru web. Conţinut TV original oferă şi Trilulilu şi pagina Video a Neogen, similar serviciilor You Tube.
Se anunţă un an agitat, cu noi lansări exclusiv online, de exemplu din partea EVO TV care doreşte să se extindă. Rămâne de văzut dacă va veni şi profitul, din publicitate în principal, pe o piaţă online în creştere şi care, în afara unor tranzacţii recente de succes, nu oferă satisfacţii financiare celor care investesc în ea.