Numărul total de decese este de 24.114, al doilea cel mai mare din lume după cel din SUA, în timp ce numărul de cazuri confirmate, care îi include atât pe cei care s-au însănătoşit complet cât și pe cei care au murit, este de 181.228. Pentru prima dată de la declanşarea epidemiei, la 21 februarie, numărul de persoane înregistrate ca fiind infectate a scăzut la 108.237, cu 20 mai puţin decât în ziua precedentă.
„Scăderea numărului de cazuri active este extrem de încurajatoare”, a declarat presei Luca Richeldi, un expert în boli de plămâni și membru al comitetului științific al guvernului de la Roma. „Numărul deceselor este singurul parametru care evoluează într-o direcție greșită.”
Luni, 2.573 de persoane erau internate la terapie intensivă, faţă de 2.635 duminică. Dintre cei infectați inițial, 48.877 au fost declarați însănătoşiţi, față de 47.055 o zi mai devreme. Având în vedere tendințele actuale, prognoza de luni a observatorului regional pentru sănătate din Italia este că două dintre cele 20 de regiuni ale țării – Basilicata și Umbria – nu vor înregistra cazuri noi până la sfârșitul lunii aprilie. În schimb, perspectiva ca regiunea cea mai afectată de coronavirus, Lombardia, să nu mai raporteze niciun caz nou nu este considerată posibilă mai devreme de sfârşitul lunii iunie, notează RADOR.