Ceaiul de fenicul este extrem de bun, chiar şi neîndulcit. Bogată în vitamina C, potasiu şi fibre, alături de multe alte elemente nutritive, această plantă este folosită atât la prepararea mâncărurilor, ca şi condiment, cât şi ca remediu naturist, în tratarea anumitor afecţiuni.
Fennel-ul este un produs natural care ajută la îngrijirea pielii. Semințele de fenicul, tulpina, bulbii si frunzele au toate valori nutritive și sunt o sursă excelentă de vitamina B. Aceste vitamine, alături de vitamina C, sunt esențiale pentru menținerea sănătății şi elasticităţii pielii și chiar ajută sinteza de colagen pentru a păstra pielea fermă, scrie clicksănătate.ro.
Feniculul conține mai multe substanțe nutritive care joacă un rol esenţial în protejarea împotriva cancerului. Acesta conţine un fitonutrient antiinflamator numit anetol, care apare în mod natural în plantă, cunoscut pentru efectele anti-cancer, feniculul împiedicând celulele de cancer mamar să crească.
În general, bebeluşii care au colici plang în mod constant, la aproximativ aceeași oră în fiecare zi, timp de cel puțin trei zile pe săptămână. Mamele care alăptează pot bea ceai de fenicul pentru a calma tractul digestiv şi a ajuta la ameliorarea simptomelor de gaze şi colici.
Stresul şi un regim alimentar sărac pot afecta ciclul menstrual al unei femeie. Astfel, de multe ori, reprezantantele sexului frumos suferă de crampe menstruale și în unele cazuri, chiar de dismenoree. Feniculul ajută la relaxarea muşchilor din organism și conține nutrienți anti-inflamator, antioxidanți și antispastice, care pot ajuta la atenuarea acestor simptome.
Consumul de fenicul poate reduce pofta de mâncare, prin crearea unui sentiment de sațietate, planta fiind o sursă bună de fibre dietetice. Acesta stimulează metabolismul în timp ce reducere retenția de apă şi ajută la eliminarea grăsimii - cauzele cel mai des întâlnite de îngrăşare temporară la femei.