Vineri, mii de muncitori ai celor mai mari fabrici și uzine din Minsk au întrerupt lucrul și au ieșit în stradă, pentru a-i cere lui Lukașenko să demisioneze.
Pe de altă parte, alte mii de oameni, funcționari, cadre medicale, preoți, chiar și jurnaliști ai presei controlate de stat, au adus un omagiu celor care și-au pierdut viața sau au fost grav răniți în urma confruntărilor de stradă, potrivit jurnalistului Franak Viačorka.
Minsk Tractor Works JSC (Belarus industrial giant) stopped operations. Workers are on strike and demand from Lukashenka to step down pic.twitter.com/05qwcK7EXX
— Franak Viačorka (@franakviacorka) August 14, 2020
Candidata opoziţiei la prezidenţialele din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a lansat vineri un apel la organizarea unor manifestaţii "paşnice în masă" în toată ţară în cursului weekendului pentru a denunţa represaliile violente împotriva protestelor ce au urmat scrutinului din 9 august, considerat fraudat de către susţinătorii săi, potrivit AFP.
Cei 27 de miniştri de externe din UE se vor reuni vineri după-amiază la Bruxelles pentru a lua în discuţie posibilitatea impunerii de noi sancţiuni Belarusului. Semnalul a fost dat deja de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a anun;at că susține impunerea de sancţiuni împotriva responsabililor de la Minsk, pentru "încălcarea valorilor democrate și abuzurile împotriva drepturilor omului".