"Azi-dimineață, intr-un orașel de provincie, votanții democrați s-au trezit cu o bulina albastră făcută pe ușă, pentru că republicanii au venit si au spus că "aștia sunt democratii". (...) Am observant o mare neîncredere, vin la urnă cu votul pe care-l au în plic și spun că n-au avut curajul să-l pună la urna, vin și întreabă "de ce urna este albastră?", n-am ce să le raspund, asa de dintotdeauna," a afirmat Corina Drăgotescu, implicată activ, ca voluntar la Oficiul Electoral al regiunii unde locuiește.
Jurnalista a descris și atmosfera de neîncredere în rândul alegătorilor, în mare parte alimentată de informații mai mult sau mai puțin veridice, dar intens vehiculate.
"Vin oameni foarte vârstnici sau foarte tineri, care n-au votat niciodată și întreabă dacă urna e fake sau reală, pentru că așa au auzit la TV, că sunt urne false. Extrem, extrem de suspicioși. (...) De asemenea, lumea este foate incordată. Foarte mulți dintre cei care s-au înscris pentru a vota nu au completat rublica opțională privind orientarea politică. Această "spirală a tăcerii" poate influența în mod serios rezultatul. Este exact același fenomen ca în România, în 2000, când oamenii au fost nevoiți să aleagă între Ion Iliescu si Corneliu Vadim Vadim și mulți n-au vrut să-și declare opțiunea," a explicat Drăgotescu.