Astfel, la orele de vârf călătorii se înghesuie că sardinele, deseori fiind nevoiţi să aştepte mai multe tramvaie pentru a putea urca. În plus, dimineaţă, o singură staţie, între stradă Sportului şi Şoseaua Fundeni, este parcursă şi în 30 de minute din cauza că tramvaiul nu are bandă unică, iar şoferii merg pe linia acestuia.
"În prezent, pe linia 21 sunt programate să circule, zilnic, 18 tramvaie, la interval de succedare de 4-5 minute în perioada de maximă solicitare dimineaţă şi 5-6 minute după-amiază, respectiv 6-7 minute în restul zilei. Având în vedere fluxurile de călători determinate pe acest traseu, relativ constante de-a lungul anului, că urmare a specificului activităţilor desfăşurate în această zona, preponderent comerciale, programul de circulaţie al liniei 21 nu variază în funcţie de sezon. În condiţiile resurselor limitate disponibile pentru acest tip de transport, oferta programată în ultimii ani nu a putut fi suplimentată, însă, a fost menţinută", se arată într-un răspuns trimis de RATB la solicitarea HotNews.
În realitate însă, de foarte multe ori, tramvaiele nu vin în 5-7 minute din cauza că rămân blocate în trafic la orele de vârf, transmite Hotnews.
Şoseaua Colentina este una dintre arterele foarte aglomerate ale Bucureştiului, fiind poartă de intrare în Capitală atât pentru navetiştii din satele limitrofe, dar şi pentru traficul auto din zona Urziceni - Buzău - Moldova.
"În Capitală, asigurarea serviciului de transport public este influenţată negativ de blocarea cailor de rulare a tramvaielor de către participanţii la trafic, de producerea evenimentelor de circulaţie, a incidentelor soldate cu pagube în urmă actelor de vandalism şi agresiune îndreptate atât asupra vehiculelor, cât şi a personalului de bord. De asemenea, perturbările de ritmicitate sunt cauzate şi de anumite defecţiuni la mijloacele de transport, care impun retragerea acestora din traseu pentru remediere", explică reprezentanţii RATB situaţia.
După modernizarea Şoselei Colentina şi a Caii Moşilor, Primăria Capitalei a pus separatoare rutiere din plastic pentru linia de tramvai, şoferii le-au rupt, iar municipalitatea nu le-a mai înlocuit.
Dacă nu sunt maşini blocate pe linie, de la un capăt la altul, tramvaiul face circa 35 de minute. Dar din cauza şoferilor care blochează linia, la orele de vârf, de la un capăt la altul tramvaiul face şi o ora şi jumătate.