"Această hotărâre de refuz a predării în baza mandatului european de arestare, întemeiată pe încălcarea, de către judecătorul din România, a dreptului la un proces echitabil, adică a articolului 6 din Convenția Europeană a drepturilor omului, este FĂRĂ PRECEDENT. Nu există nici în Marea Britanie vreo soluție de respingere a extrădării sau predării în baza unui mandat internațional, bazată pe încălcarea dreptului la un proces echitabil", a afirmat avocatul lui Popoviciu.
Acesta a mai precizat că nu poate da informații despre acțiiunile viitoare ale sale sau ale clientului său, pentru că verdictul este încă foarte proaspăt și trebuie gândite toate variantele de lucru.
"Prima chestiunea este că pe rolul CEDO există deja o plângere înregistrată. Eu mă aștept ca această hotărâre (cea luată de Justiția britanică – N.R.) să aibă efecte și acolo. În ceea ce privește acțiunile în Justiție pe care le vom întreprinde în România, încă nu știu și nici nu vă pot spune, ar fi o încălcare a confidențialității relației cu clientul”, a afirmat avocatul omului de afaceri.