Anchetatorii de la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile au prezentat, în octombrie 2015, un raport al investigaţiei privind accidentul din munţii Apuseni, când un avion uşor folosit la o misiune medicală s-a prăbuşit, în 20 ianuarie 2014. Concluziile sunt că aeronava Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă s-a prăbuşit după ce motoarele s-au oprit, din cauza givrajului sever.
Deciziile comandantului de zbor nu puteau fi contestate de nimeni. De altfel, copilotul a propus două măsuri care ar fi schimbat soarta zborului, însă a fost refuzat de Adrian Iovan: una, să aterizeze la Sibiu, din cauza condiţiilor meteo şi a dificultăţilor tehnice ale aeronavei, a doua să coboare sub plafonul de nori de peste Apuseni, în loc să zboare între două plafoane, pentru a observa reperele de la sol.
În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Totodată, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
sursa foto: gandul.ro
COMUNICATUL DE PRESĂ:
Stabilirea cauzei reale a decesului Aureliei Ion – după înlăturarea unei expertize, fundamental subiectivă, efectuată la Cluj, înlăturare care a fost posibilă cu ajutorul doamnei avocat Laura Beleca, care a impus respectarea procedurilor legale aplicabile – se pare că a creat momente de tensiune pentru anumite persoane implicate.
Anul care tocmai s-a încheiat a debutat cu stabilirea cauzei decesului – hipotermia, concluzionându-se că, dacă Aurelia Ion ar fi beneficiat de acces prompt la asistenţa medicală calificată, în timp util, ar fi avut şanse de supravieţuire.
Localizarea, căutarea şi salvare au eşuat...
Continuarea pe www.showbizreport.ro