Medicii îi sfătuiesc să se prezinte de urgență la spital, pentru că mușcătura de căpușă poate duce la infecții grave.
Au fost aproape 30 de grade în București. Motiv numai bun pentru ca oamenii să iasă din case. Ba chiar să se întindă pe iarba din parcuri. Cei mai mulţi sunt conștienţi că riscul de a fi muşcaţi de căpuşe este unul mare, alţii speră să nu li se întâmple, în timp ce alţii sunt convinşi că nu există niciun pericol.
Numai că, pericolul pândeşte la tot pasul. Așa se face că mulți iubitori ai naturii au ajuns de urgență la medic.
“În ultimele două săptămâni, la Matei Balș se prezintă, în medie, cam 10-15 pacienți în fiecare zi, mușcați de căpușă“, a precizat medicul Cătălin Apostolescu.
Situația e similară și la celelalte spitale din Capitală. Mai ales că mușcătura insectelor, în unele cazuri, duce la infecții serioase, precum boala Lyme. Căpușa injectează niște substanțe, prin saliva ei, care determină o ușoară anestezie. Odată cu aceste substanțe, căpușa poate transmite viruși, bacterii sau paraziți.
Specialiştii le recomandă tuturor celor care observă că au fost muşcaţi de căpuşe să apeleze la medici şi să nu se bazeze pe metodele tradiţionale de îndepărtare a acestora. În capitală, autoritățile au anunțat că au început deja dezinsecția și că, în fiecare lună, vor fi aplicate câte două tratamente. Chiar și așa, spun specialiștii, numărul cazurilor de mușcături de căpușă va crește, pe măsură ce va fi mai cald.