"Îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe școală, îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei și să existe o zonă în care să se păstreze telefoanele mobile în timpul orei, îmi doresc din punctul acesta o eficientizare a întregului proces instructiv educativ, dar pentru asta avem nevoie și de parteneri, autoritățile locale și, de ce nu, mass-media", a precizat Liviu Pop.
Potrivit sursei citate, o decizie finală va fi luată după dezbaterea amplă pe Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar unde se va decide alături de parteneri, părinți și elevi, conform Agerpres.
Ministrul Educației, Liviu Pop, a participat miercuri, la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.
Liviu Pop a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, într-o conferință de presă la Sibiu, că din această toamnă, elevii nu vor mai fi nevoiți să stea de serviciu la intrarea în școli, aceștia fiind înlocuiți de cadrele didactice auxiliare și cadrele nedidactice.
"Vă mărturisesc că nu sunt susținătorul acelui elev de serviciu. Violența în școală este descrescătoare. (...) Dar elevul de serviciu pe școală trebuie să dispară ca noțiune, pentru simplul motiv că scoatem din timpul actului de educație un elev, îl punem acolo la școală ca să facă ce? Intrare, ieșire. Cred că putem găsi la nivelul unităților școlare resurse suficiente în rândul cadrelor didactice auxiliare, care să stea la poartă să facă evidența elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care să fie uneori expuși dacă nu avem pază în școală. (...) Eu cred că la începutul anului școlar putem să eliminăm noțiunea elevului de serviciu pe școală", a spus ministrul Educației.