'Vrem ca spațiul nostru să fie ca o lucrare în curs. Când intrați în spațiile noastre, am vrea să simțiți tot ceea ce rămâne de făcut pentru a conecta lumea', a scris pe contul de Facebook Mark Zuckerberg, citat marți de AFP.
Obiectivul Facebook a fost 'crearea unui spațiu perfect din punctul de vedere al ingineriei, pentru ca echipele să poată lucra împreună', adaugă Zuckerberg. 'În acest scop, am imaginat cel mai mare birou deschis din lume, adică o singură +cameră+ în care lucrează mii de oameni. Există spații mici unde se poate lucra împreună și astfel oamenii se pot deplasa ușor și colabora cu toți', afirmă el.
Parcul de patru hectare amenajat pe acoperiș cuprinde 'poteci și multe spații naturale unde oamenii se pot așeza și lucra', mai scrie fondatorul Facebook.
Rețeaua de socializare și-a asigurat în 2012 serviciile canadianului Frank Gehry, care a proiectat, între altele, Muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania) sau sala de concerte Walt Disney din Los Angeles. Gehry, cunoscut pentru stilul lui destructurat și construcțiile care par neterminate, a mai conceput și Stata Center al Massachusetts Institute of Technology (MIT, nord-estul Statelor Unite) și Cinemateca franceză din Paris, amintește AFP.
Și compania Apple construiește un nou sediu, care seamănă cu o navetă spațială, iar Google și-a dezvăluit de curând planul de realizare a unui campus futurist cu faună, floră și cursuri de apă, potrivit Agerpres.