Suspendarea deciziei este provizorie, până la soluționarea definitivă a procesului în care Andrei Tinu cere anularea hotărârii de demitere din funcție. Sentința instanței nu este definitivă, dar este executorie, potrivit minutei Curtii de Apel Bucuresti.
Într-o declarație pentru Ziare.com, Andrei Tinu arată că soluția instanței în cazul său este un precedent. "Cred că pe premierul Orban îl va durea mâna să semneze repunerile în funcții a profesionistilor de la nivelul administrației publice pe care i-a demis în mod nelegal", spune acesta. O ironie la adresa premierului, care la sfârșitul anului trecut spunea că se așteapta să facă febră musculară semnând decizii de demitere.
Andrei Tinu explică și care a fost motivul pentru care a contestat în instanță decizia de demitere și ce se întâmplă în acest moment la ANC.
"Eu am fost numit de Sorin Grindeanu în 2017, pe un mandat de 4 ani. Decizia de revocare din funcție este nemotivată. Fiind un act administrativ, acesta este supus controlului judecătorilor și l-am contestat. În paralel, am cerut supendarea lui până la soluționarea procesului pe fond”, a mai spus Andrei Tinu.