Activistul de mediu reclamă descărcarea ilegală de deșeuri de angajaţi ai Primăriei Corbeanca pe câmpul din apropierea localităţii. În urma incidentelor a lansat mai multe mesaje pentru preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministru Mediului, Mircea Fechet, precum şi pentru prefectul de Ilfov, Tudorel Zamfir, pentru a combate poluarea provocată de depozitarea ilegală a deşeurilor, arderea acestora, tăierea pădurii, invocând din nou necesitatea realizării unei centuri verzi a Capitalei.
„Era să nu mai apuc scrierea acestui mesaj. Alergam pe un câmp de langă Corbeanca când, la un moment dat, m-am impiedicat de o bucată de moloz abandonat, ascunsă în iarbă. Am reușit să cad “ca la carte”, dar era cât pe ce să mă lovesc la cap de o altă bucată de moloz și să rămân acolo, lucru care i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi. Era să o pățesc “big time”, nu în Himalaya sau pe vreun perete de stâncă cu sute de metri de abis sub mine, ci chiar lângă casă, pe orizontală.
Primăria Corbeanca aruncă deșeurile pe acest câmp aflat în apropiere de Paradisul Verde, chiar lângă București. (...)
Pe același câmp despre care scriam mai devreme, mergând puțin mai departe, se ajunge la Perișul care a ținut capul de afiș cu poluarea generată în ultima vreme prin arderile ilegale care s-au petrecut acolo. Și tot aseară, în jurul orei 11, pentru a nu știu câta oară în ultimele luni, aerul din zonă a fost iarăși de nerespirat. (...)
Bucureștiul înregistrează anual pierderi în costuri sociale de 6,35 miliarde de euro, pierderi generate de impactul poluării aerului asupra sănătății locuitorilor, iar tot din pricina asta, locuitorii săi trăiesc, în medie, cu patru ani mai puțin decât cei din restul țării. Bucureștiul este de ani buni în topul celor mai poluate capitale din Europa, și una dintre capitalele cu cel mai putin spațiu verde”, a scris Alex Găvan în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.