Mai exact, pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 de lei inclusiv, acest ajutor ar urma să fie de: 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii și 1.200 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți.
De asemenea, proiectul prevede acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 201-530 lei, după cum urmează: 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii și 800 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți.
Ce condiţii trebuie să îndeplineşti
Sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Conform metodologiei, beneficiarii sunt familiile cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a Municipiului București, formate din persoană singură și copii în vârstă de până la 18 ani, aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu aceasta. Prin persoană singură se înțelege persoana care se află în una dintre următoarele situații: este necăsătorită, este văduvă, este divorțată, al cărei soț/soție este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; al cărei soț/soție este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor.
Acte necesare: cerere tip, declarație pe proprie răspundere privind componența familiei și extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar. Expunerea de motive este semnată de primarul general, Gabriela Firea.
"În prezent, familiile monoparentale care au venituri pe membru de familie de până la 530 de lei beneficiază de acordarea unei alocații pentru susținerea familiei monoparentale în cuantum de maxim 240 lei, această sumă fiind acordată familiilor cu patru sau mai mulți copii. Dată fiind această situație, familiile monoparentale au nevoie de protecție socială adecvată în vederea ameliorării continue a calității vieții lor, în cadrul familiei, prin implementarea de măsuri de reducere a sărăciei și izolării sociale", se arată în document.