"Este un moment destul de complicat (...) pentru că este o vârstă înaintată şi lucrurile nu prea sunt săltăreţe, ba dimpotrivă, tind să se aşeze, să coboare serios de tot şi n-am ce sărbători propriu-zis", declara recent Victor Rebengiuc, într-un interviu acordat Mediafax.
La împlinirea vârstei de 83 de ani, actorul spune că îşi doreşte "linişte şi sănătate", precizând însă că va continua să urce pe scenă pentru da viaţă altor şi altor personaje: "Toate tipurile îmi plac, de compoziţie, psihologice. Rolurile bune. De pildă acum, de ce nu, mi-ar plăcea să joc chiar rolurile de june-prim. Aş accepta să joc acum, în viitorul apropiat, Romeo sau Făt-Frumos", a glumit el.
Totuşi, de ziua sa de naştere, artistul nu se va afla pe scenă, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în anii precedenţi: "Nu sărbătoresc pe scenă, nu am avut programat spectacol pentru ziua mea, pe 10 februarie, şi nu am insistat să am un spectacol programat", a explicat el.
Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933. A absolvit cursurile UNATC "I. L. Caragiale" din Bucureşti în 1956.
Printre rolurile sale din teatru se numără: Jim Curry, din "Omul care aduce ploaia", de R. Nash, în regia lui Liviu Ciulei, Pierre - "Nebuna din Chaillot", de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei, Walter Lee - "Un strugure în soare", de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Orlando - "Cum vă place", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Tipătescu - "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, Lear - "Regele Lear", de William Shakespeare, regia Dragoş Galgoţiu, Marat - "Sade", de Peter Weiss, regia Silviu Purcărete, Claudius - "Hamlet", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei.
Printre filmele importante din cariera lui Victor Rebengiuc se numără "Pădurea spânzuraţilor", în regia lui Liviu Ciulei - premiat la Festivalul de la Cannes, în 1965 -, "Tănase Scatiu", în regia lui Dan Piţa, "De ce trag clopotele, Mitică?", în regia lui Lucian Pintilie, "Faleze de nisip", de Dan Piţa, "Moromeţii", de Stere Gulea (premii la festivalurile din San Remo - Italia şi Santarem - Portugalia), "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi "Medalia de onoare", de Călin Netzer.