Acest copac creşte în sălbăticie, în inima Amazonului şi ar putea revoluţiona tratamentul cancerului, mărind astfel şansele de supravieţuire. Unul dintre cei mai mari producători de medicamente din America a efectuat experimente timp de douăzeci de ani, iar testele au relevat că substanţele active din Graviola identifica şi distrug celulele maligne, în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de san, de prostată, pulmonar, hepatic şi cancer pancreatic.
Aroma sa să variază de la picant la foarte dulce. Miezul se poate consumă că atare sau poate fi folosit pentru a prepară diverse băuturi. Graviola este o sursă naturală bogată de vitamina C, vitaminele din complexul B, şi fibre dietetice.
Graviola are proprietăţi anticancerigene, antitumorale, antibacteriene, antiparazitare. De asemenea, este hipotensiv, reduce ritmul cardiac, vasodilatator, sedativ, anticonvulsiv, antiviral, viermicid, digestiv.
Datorită conţinutului bogat în Vitamina C, graviola ajută la întărirea sitemului imunitar şi previne răcelile, având de asemenea, proprietăţi antifebrile.
Fructul conţine, de asemenea, o serie de alte elemente nutritive, incluzând potasiu, magneziu, tiamină, cupru, acid folic şi fier.
Sursa: bzi.ro