Frunzele de Ginkgo biloba sale conţin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitina, izoramentina, proantocianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B şi C, lignani, uleiuri eterice şi acizi taninici. Există probe că ginkgo încetineşte avansarea stărilor de demenţă.
La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii în urmă administrării de 120 miligrame de ginkgo pe zi, potrivit doctorulzilei.ro.
Conţine antioxidanţi, care protejează arterele şi celulele, şi pare că previne apariţia cheagurilor de sânge. Ginkgo face că vasele de sânge să se dilate, de aceea plantă a fost studiată pentru tratarea claudicatiei intermitenţe, o stare caracterizată de durere şi oboseală în picioare din cauza lipsei fluxuluisangvin.
Unii psihiatrii recomandă ginkgo biloba pacienţilor femei şi bărbaţi care suferă de pierdere a apetitului sexual şi a potenţei, apărute că efecte secundare anumitor antidepresive.
Utilizare: Plantă este studiată că terapie alternativă la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de demenţă. Ginkgo contribuie la optimizarea funcţiei cerebrale, are efecte pozitive în stările depresive şi anxioase, precum şi în combaterea migrenelor.
Se poate utiliza cu succes în bolile renale şi hepatice, bolile inflamatorii, impotenţă, tulburări de auz, tulburări de evdere, ameţeli, accelerează cicatrizarea rănilor, este util în tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor. Dacă luaţi medicamente anticoagulante, precum aspirină sau varfarina, această plantă poate produce sângerări interne.