Într-adevăr, florile şi rădăcina de păpădie s-au dovedit extrem de bogate în vitamine şi nutrienţi, respectiv beta caroten, vitamina C, fibre, potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc şi fosfor.
Şi, că şi cum toate acestea nu ar fi fost suficient de utile, florile şi rădăcina de păpădie sunt şi o excelenţă sursă de vitamine din complexul de B-uri, oligo minerale, sodiu organic şi vitamina D.
Păpădia conţine substanţe chimice ale căror activităţi biologice sunt studiate pentru potenţialele roluri pe care acestea le-ar avea în beneficiul sănătăţii. Studii efectuate până în prezent au concluzionat că păpădia conţine cantităţi deloc neglijabile de antioxidanţi şi substanţe antiinflamatoare.
Mai exact, un studiu a investigat proprietăţile antioxidante ale rădăcinii de păpădie în cazul iepurilor a căror dietă era compunsa în mare parte din alimente bogate în colesterol. Rezultatele au arătat o îmbunătăţire a profilelor lipidice şi a activităţii enzimatice antioxidante. Astfel, cercetătorii au concluzionat că păpădia ar putea proteja împotriva stresului oxidativ legat de anumite tulburări circulatorii.
Sursa: viataverdeviu.ro