Un incident aviatic a avut loc, astăzi, în județul Prahova. Un elicopter de tip Robinson 222, care aparține Școlii de aviație, s-a prăbușit. La bord se aflau pilotul și un cursant. Din fericire, ambii au reușit să se salveze.
IPJ Prahova a confirmat incidentul care s-a soldat cu avarierea elicopterului.
Se pare că elicopterul, care a decolat din curtea aerodromului, avea probleme tehnice.
Elicopterul efectua manevre de aterizare, moment în care a lovit solul cu partea din spate, anunță ISU Prahova. De altfel, reprezentanții aerodromului nici nu au anunțat incidentul prin 112.
"La nivelul IGSU nu s-au înregistrat apeluri prin intermediul serviciului 112 referitoare la vreun incident aviatic în județul Prahova. Pe baza informațiilor vehiculate în presă, ISU Prahova a verificat situația la Școala de Aviație Strejnic, care a informat că în momentul efectuării unei manevre de aterizare un elicopter a atins cu partea din spate solul. Cele 2 persoane aflate la bord nu necesită îngrijiri medicale. În urma discuțiilor cu reprezentanții Școlii de Aviație, nu a fost necesară angrenarea resurselor ISU Prahova la fața locului", se arată într-un comunicat al ISU Prahova.
Procurorii fac cercetări cu privire la încălcarea îndatoririlor de serviciu
Procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi poliţişti efectuează cercetări în cazul incidentului în care a fost implicat un elicopter de la Şcoala de Aviaţie Strejnic, respectiv cu privire la încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor.
Potrivit precizărilor făcute de Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, la faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Transportul Feroviar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Aceştia vor efectua cercetări privind săvârşirea infracţiunii de încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor.
Conform Codul aerian civil, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, iar săvârşirea ei din culpă - cu închisoarea de şase luni la trei ani sau cu amendă.