Doar două linguri pe zi de ulei de măsline sunt suficiente pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni, conform bzi.ro.
Iată şi alte motive pentru a consumă ulei de măsline zilnic:
1. Previne apariţia bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul rău), în timp ce creşte nivelul de colesterol HDL (colesterolul bun).
2. Îmbunătăţeşte digestia - este un ajutor de succes pentru digestie.
3. Protejează ficatul.
4. Protejează inima şi celulele roşii din sânge - un polifenol specific uleiului de măsline este deosebit de eficient în protejarea celulelor roşii din sânge.
5. Ajută la lupta împotriva cancerului de san - conţine fitochimicale care distrug celulele canceroase şi genele predispuse la cancer.
6. Scade tensiunea arterială - prin reducerea nivelului de acid azotic din organism.
7. Luptă împotriva bolilor degenerative.
8. Potoleşte foamea - reduce pofta de zahăr, te ajută să te saturi mai repede şi astfel să mănânci mai puţin.
9. Îmbunătăţeşte memoria - poate preveni pierderea de memorie specifică bolii Alzheimer.
10. Previne apariţia ulcerului gastroduodenal, fiind foarte bine tolerat de către stomac.
11. Reduce inflamaţiile - uleiul de măsline conţine grăsimi omega-6, o formă de grăsimi polinesaturate sănătoase, care blochează răspunsul organismului la inflamaţii.
12. Previne apariţia depresiei, datorită acizilor graşi mononesaturaţi pe care îi conţine.
13. Ajută la regenerarea părului - fiind bogat în acizi graşi, poate penetra cuticulele firelor de par, inmuindu-le pe cele uscate.
14. Hidratează tenul, eliminând ridurile de expresie.
15. Luptă împotriva vergeturilor - pentru a elimina aceste urme de pe corp, masează zona cu ulei de măsline cel puţin de două ori pe zi şi vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară.