Spania și Germania domină detașat acest top. Vestea bună este că sortimentele românești de cârnați nu au fost uitate, chiar dacă nu se află în primele 10 cele mai bune din lume.
Cel mai bun cârnat din lume este considerat Chistorra, un cârnat tradițional din Spania (Țara Bascilor). Este un produs din carne de porc, asemănător cu chorizo și este condimentat cu usturoi, sare și boia de ardei, ceea ce îi conferă culoarea roșu aprins.
În top 10 au fost incluse următoarele sortimente: Morcilla de Granada (Spania, locul 2), Regensburger wurst (Germania, locul 3), Alheira de Vinhais (Portugalia, locul 4), Chorizo (Spania, locul 5), Salsiccia (Italia, locul 6), Sucuk (Turcia, locul 7), Loukaniko (Grecia, locul 8), Bratwurst (Germania, locul 9), Alheira (Portugalia, locul 10).
Pe ce locuri se află cârnații românești în topul internațional
Cârnații de Pleșcoi se află pe locul 27, iar caltaboșii pe poziția 37.
Caltaboșul este descris pe tasteatlas.com drept un cârnat de porc pe bază de ficat, care este preparat și consumat în mod tradițional în perioada sărbătorilor de iarnă. Deoarece e o specialitate făcută casă, nu există o singură rețetă pentru el, dar mai conține carne și alte organe. Ingredientele sunt fierte cu mirodenii, tocate, amestecate cu ceapă și orez (opțional). Spre deosebire de alte tipuri de cârnați românești, caltaboșii sunt fierți, nu prăjiți.
Cârnaţii de Pleşcoi sunt un produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană și beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Cârnaţii de Pleşcoi sunt făcuți dintr-un amestec de carne de oaie şi vită (minimum 55% carne de oaie) și sunt condimentaţi cu ardei iute și usturoi. Această combinaţie de ingrediente şi procesul de producţie conferă cârnaţilor de Pleşcoi un gust unic, mai scrie site-ul specializat în preparate gastronomice.