7000 de morminte sub clădirea unei universități. Cercetătorii au fost uimiți să afle cui aparțin

Tuesday, 09 May 2017, 11:46, Sursă: REALITATEA.NET

Ramășițele a cel puțin 7.000 de persoane sunt îngropate sub clădirea Universității din Mississippi, potrivit oficialilor. Trupurile neînsuflețite ale foștilor pacienți internați în primul spital de boli mintale al statului sunt îngropate pe o suprafață ce se întinde pe 300 de metri de-a lungul campusului universitar.

Primele sicrie au fost descoperite accidental în anul 2013, când autoritățile au vrut să construiască o șosea de-a lungul campusului, iar în 2014, s-au găsit mai mult de 1.000 de sicrie în timp ce se construia o parcare.

Oficialii declară că plănuiesc să exhumeze și să înmormânteze din nou fiecare sicriu în parte, însă la o primă evaluare, costurile ar fi mult prea ridicate (circa 3.000 de dolari pentru fiecare). Centrul medical al campusului, unde au fost descoperite mormintele, iau în vedere alternative mai ieftine.

„Dorim să le arătăm respectul nostru”, a declarat un membru al Centrului de Bioetică și Medicină Umană.

„Ar putea reprezenta o resură unică a statului Misisippi. Statul nostru ar putea deveni un centru al arhivelor medicale din perioada pre-modernă, mai ales în privința pacienșilor institușionalizați”, declară Molly Zuckerman, profesor de antropologie.

Azilul de boli mintale a fost finalizat în 1855 și a funcționat până în 1935. Înainte ca o astfel de instituție să existe, pacienții obișnuiau să fie legați în cuști sau în mansardele caselor.

Conform evidențelor, dintre cei 1376 de pacienți internați între 1855 și 1877, mai mult de unul din cinci au murit.

După războiul civil din SUA, clădirea s-a extins considerabil, în cele din urmă deținând o capacitate de aproximativ 6.000 de pacienți, informmează BBC.