Cei trei suspecţi ar fi construit trei site-uri, două găzduite în Marea Britanie şi unul în România, spun anchetatorii. Când un pacient căuta medicamentul fără de care nu putea supravieţui, i se cerea să completeze date personale şi chiar să furnizeze documente care să ateste că are într-adevăr o boală gravă, scrie ziuadevest.ro.
"Persoanele puteau vizualiza, în contul pe care şi-l creau pe site, plata efectuată, apoi puteau urmări codul comenzii care aparent era emis de o firmă de curierat şi chiar se emiteau facturi fiscale. Este vorba despre medicamente care în mod uzual nu se găsesc pe piaţa din România", a declarat Marinică Răzvan, comisar şef în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice IGPR.
Când medicamentele nu ajungeau se prezentau scuze generale.
"Erau avansate scuze generale cum ar fi: se vor restitui sumele achitate, medicamentele nu sunt disponibile în acest moment, nu a preluat curierul comanda, mai aşteptaţi, şi aşa mai departe, ori se comunica un alt termen de livrare", a declarat Marinică Răzvan, comisar şef în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice IGPR.
Site-urile nu mai funcţionează în prezent, însă ele au rămas în arhivele internetului.
Semnale de alarmă au început să apară încă de acum 6 ani, când Centrul European al Consumatorilor România lansa un avertisment cu privire la unul dintre site-uri. Cei trei bărbaţi sunt acum cercetaţi pentru înşelăciune şi fals informatic.