Ansambluri naționale și internaționale, fanfare, comunități și minorități naționale vor participa la parada FIF 2015, în total fiind prezenți 600 de artiști. Parada se va încheia la intrarea în Cișmigiu, unde fanfarele din Hudești, din Rupea, "Transilvania" și "Argeșul" vor invita trecătorii la marea sărbătoare FIF 2015, informează Agerpres. (sic!)
Programul artistic se va desfășura pe cele două scene amplasate în parc: scena principală și scena Fan Zone. Pe scena principală vor concerta soliști de muzică populară, ansambluri folclorice profesioniste, minorități și comunități naționale, orchestre.
Ansamblul "Sheffield Pipe Band" din Scoția, ansamblul "Geghard Dance" din Armenia, ansamblul "Dhoad Gypsies of Rajasthan" din India, ansamblul "Lada" din Serbia și ansamblul "Fluieraș" din Republica Moldova vor participa la festival.
Vineri, pe scena principală, vor urca reprezentanți ai minorităților (germană, italiană, greacă, aromână, romă, maghiară), ansambluri profesioniste, invitați din străinătate și orchestra "Lăutarii", condusă de maestrul Nicolae Botgros.
Tot vineri, invitați precum Nicoleta Voica, Gheorghe Turda, Marius Ciprian Pop și Marioara Man Gheorghe vor oferi un spectacol inedit alături de copiii lor, care le împărtășesc pasiunea pentru muzică.
Sâmbătă, vor urca pe scenă diferite ansambluri și Orchestra Națională Valahia împreună cu invitații săi.
Evenimentul se va încheia, duminică, la scena principală, cu un program ce cuprinde nume precum Maria Ciobanu, Floarea Calotă, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal Cojocărița, Nicolae Voiculeț, Lavinia Goste și Marius Zorilă.
De la festival nu vor lipsi nici evenimente dedicate celor tineri, pentru care punctul de atracție va fi "Fan Zone", unde Nightlosers, Mihai Mărgineanu, Fantome, Argatu', K-LU, Ad-Hoc, Danaga, Steaua de Mare, Țapinarii, Mihai Toma, TRI, Domino Sibiu, Cobzality, Balako sau Balkansambel vor susține spectacole de folclor reinterpretat.
Tot la "Fan Zone", în prima parte a zilei, sunt așteptați și cei mici, cu tot felul de surprize, iar cei mari își pot alege suveniruri hand-made. Vizitatorii au prilejul să descopere și alte produse tradiționale originale.
Totodată, la cele peste 60 de căsuțe amplasate pe aleile parcului, meșteșugari autentici din toate zonele țării vor reconstitui tradițiile de artă țărănească.
Vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă diversificată de obiecte de artizanat și de bucate variate. De asemenea, ateliere inedite de creație vor avea loc la Foișor, în intervalul orar 11,00 — 20,00.
Plimbările prin parc cu trăsuri și ponei nu lipsesc nici în această a IX-a ediție a festivalului, organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție.
Intrarea la toate evenimentele din Parcul Cișmigiu este liberă.