Joi, în prima zi a competiției, vor intra în concurs fetele. La categoria 48 kg. luptă Monica Ungureanu, medaliată cu bronz anul trecut în întrecerea continentală de la Kazan, și Alexandra Pop, în timp ce Andreea Chițu, dublă campioană europeană în 2010 și 2015, și Larisa Florian vor intra pe tatami la categoria 52 kg, precizează FR de Judo într-un comunicat remis AGERPRES.
Vineri este rândul băieților de la categoriile mijlocii: Marcel Cercea și Alexandru Raicu luptă la 73 kg, iar la 81 kg vor lupta Vlad Vișan și Elemer Szocs.
Sâmbătă au șansa la medalii reprezentanții categoriilor mari: Cristian Bodîrlău la 90 kg, Daniel Matei la 100 kg și Daniel Natea, numărul 4 mondial la categoria +100 kg și bronz anul trecut în Rusia.
Duminica este rezervată concursului pe echipe, România fiind reprezentată în întrecerea masculină unde Laszlo Szoke se va alătura echipei la categoria 66 kg.
În 2010, la Europenele de la Viena, echipa masculină de judo a României reușea să câștige medalia de bronz.
Loturile olimpice sunt însoțite de 4 antrenori, Simona Richter și Gianina Andreica la feminin, Aurelian Fleisz și Emil Morar la masculin, medicul Mirela Pop și masorul Mihai Hanas. La întrecerea continentală va oficia și arbitrul Marius Jeberean.
Polonia găzduiește pentru a treia oară o întrecere continentală de judo la individual. În 1994 la Gdansk, Adrian Croitoru obținea medalia de bronz, iar 6 ani mai târziu, de la Wroclaw România se întorcea cu 3 medalii. Adrian Croitoru și Laura Moise-Moricz deveneau campioni europeni, în timp ce Ioana Dinea-Aluaș câștiga medalia de bronz.
Judo-ul românesc a obținut de-a lungul timpului la campionatele europene individuale nu mai puțin de 58 de medalii dintre care 19 de aur, 11 de argint și 28 de bronz. Alina Dumitru este deținătoarea recordului de 10 medalii continentale pentru România, dintre care 8 de aur și două de bronz, iar la masculin Adrian Croitoru a cucerit 4 medalii — una de aur, una de argint și două de bronz.