1. Migdale pentru reducerea colesterolului
Consumul zilnic de migdale ajuta la reducerea colesterolului. Actiunea de reducere a colesterolului se datoreaza in principal fibrelor pe care aceste oleaginoase le contin. Fibrele din migdale retin colesterolul rau in tubul digestiv, inainte ca acesta sa treaca in sange si il elimina prin scaun. Pentru reglarea colesterolului consuma zilnic o mana de migdale, in jur de 30 de grame.
2. Migdale pentru arsuri la stomac
Uleiul pe care il elibereaza migdalele in timpul masticatiei captuseste peretii stomacului, actionand ca un strat protector. Materia grasa a migdalelor absoarbe acizii din stomac. Se pare ca si alte elemente din compozitia migdalelor au efectul de a regla secretiile excesive de suc gastric, insa sunt necesare studii aprofundate.
Daca ai arsuri la stomac, mesteca bine cateva migdale crude. Daca simti o jena digestiva, este posibil sa te irite coaja migdalelor, pe care o poti curata inainte de a le manca.
3. Migdalele reduc tensiunea
Migdalele contin potasiu, un oligoelement care permite eliminarea sarii in exces. Acest efect nu va avea loc daca mananci migdale prajite si sarate. Mananca migdale proaspete, naturale sau uscate si evita migdalele sarate sau in crusta de condimente. Pentru a tine in frau tensiunea, mananca o mana de migdale (in jur de 30 de grame) in fiecare zi.
Vezi mai multe pe curademiere.ro.