Confirmarea vine din Raportul Comisiei SRI din Parlament. Nu ar fi singura dată când Maior s-a folosit de șefia SRI. Conform aceluiași raport, acesta a făcut poliție politică pentru a deveni prim-ministru și i-ar fi promis lui Horia Georgescu funcția de ministru al Justiției.
Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI afirmă că fostul șef al Serviciului Român de Informaţii a intervenit pe lângă Sorin Blejnar, pentru a modifica ancheta ANAF care viza echipa de raliuri a lui Victor Ponta.
„Cu ocazia unui eveniment găzduit de dl Gabriel Oprea, la Palatul Snagov, Sorin Blejnar susține că a fost abordat de către George Maior, acesta din urmă solicitându-i să tergiverseze dosarul în care era implicat Victor Ponta."
Conform raportului, Maior s-a folosit de funcția sa din SRI pentru a influența rezultatele anchetei.
Invitat la emisiunea "România 2019", șeful Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat că cel de-al doilea raport incercam să îl facem săptămâna aceasta, poate săptămâna viitoare și că va cuprinde relația dintre SRI și ANI.
La un moment dat, SRI, sau conducerea, sau indirect șeful roman de informatii, George Maior, pentru că pe speța cu ANI a fost Maior, au intervenit pentru a ajuta sau discredita oameni.
Nu ar fi prima dată când George Maior s-a folosit de SRI în scopuri personale. Conform aceluiași raport al comisiei SRI, acesta a făcut şi poliție politică. Planul era ca Maior să primească funcția de prim-ministru, dacă finul său Victor Ponta câștiga alegerile prezidențiale.
Domnul George Cristian Maior (...) a încălcat legislația care reglementează activitatea instituției pe care a condus-o și a angajat instituția în acțiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice sau ale persoanelor fizice sau juridice. Aceste elemente se circumscriu unor acțiuni de poliție politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu și personal, pentru a obține influența politică nelegitimă, în vederea obținerii funcției de prim-ministru al României, în eventualitatea câștigării alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta”
Membrii Comisiei SRI susţin că Maior s-a gândit și la componența guvernului său și i-ar fi promis lui Horia Georgescu funcţia de ministru al Justiţiei.
În eventualitatea în care ar fi devenit prim-ministru al României, că urmare a câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, domnul George Maior l-ar fi numit pe domnul Horia Georgescu în funcţia de ministru al Justiţiei.
CUM A INTERVENIT MAIOR PENTRU PONTA
„Cu ocazia unui eveniment găzduit de domnul Gabriel Oprea, la Palatul Snagov, Sorin Blejnar susține că a fost abordat de către George Maior, acesta din urmă solicitându-i să tergiverseze dosarul în care era implicat Victor Ponta.
Sursa: Raportul Comisiei SRI din Parlament
CUM A INTERVENIT MAIOR PENTRU PONTA
„George Maior l-a atenționat pe Sorin Blejnar cu privire la posibile consecințe ulterioare sesizării ANI și a dat de înțeles că, în calitatea sa de director al SRI, ar avea posibilitatea să influențeze rezultatele verificărilor în favoarea lui Victor Ponta”.
Sursa: Raportul Comisiei SRI din Parlament
MAIOR, POLIȚIE POLITICĂ PENTRU A DEVENI PRIM-MINISTRU
„Domnul George Cristian Maior (...) a încălcat legislația care reglementează activitatea instituției pe care a condus-o și a angajat instituția în acțiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice sau ale persoanelor fizice sau juridice. Aceste elemente se circumscriu unor acțiuni de poliție politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu și personal, pentru a obține influența politică nelegitimă, în vederea obținerii funcției de prim-ministru al României, în eventualitatea câștigării alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta”
Sursa: Raportul Comisiei SRI din Parlament
MAIOR, PROMISIUNI PENTRU HORIA GEORGESCU
În eventualitatea în care ar fi devenit prim-ministru al României, că urmare a câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, domnul George Maior l-ar fi numit pe domnul Horia Georgescu în funcţia de ministru al Justiţiei.
Sursa: Raportul Comisiei SRI din Parlament