"Prezenta mea aici e pentru ca trebuie sa spunem adevarul foarte clar si raspicat oamenilor. Despre domnul Părpălea, il cunosc si il admir, e unul dintre putinii oameni care au avut curajul sa spuna ce s-a intamplat la referendum. Am fost personajul care a fost curtat de partea PSD-ista ca sa ajut la realizarea unui procentaj suficient pentru demiterea lui Traian Băsescu. Eu am plecat in 2007, din PSD, la primul referendum de demitere a lui Traian Basescu si printre cei cinci deputati care au semnat un document, in care aratam că nu suntem de acord cu demiterea președintelui si ca se fac presiuni inimaginabile asupra Parlamentului ca presedintele sa fie suspendat.
De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce inseamna Liviu Dragnea, ce înseamna politica pe care o duce acolo si manipularea incredibila a institutiilor statului si setea lui avida de putere si goana dupa bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului). Mie, în 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de construcții. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: în calitatea mea de președinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii. Pot sa spun ca a existat presiune din parea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus ca nu doresc acest lucru, pentru ca toti banii judetului vor veni la noi.
Banii i-au luat si s-a urmat drumul spre ascensiune. Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Județean și pentru că a urmat o singura directie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut ca pot sa demonstrez. O pot face in 30 de minute. Privatizarea frauduloasa a Teldrum s-a produs cu banii de la Direcția de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relatia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o gluma pentru ca, daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac. Actiunile le-a deținut Fişcuci Marian, fostul lui prieten", a declarat Teodor Nițulescu.
Mai mult, potrivit acestuia, pe Liviu Dragnea și pe Fișcuci Marian "îi leaga multe faradelegi si chiar un omor petrecut, la nivelul judetului Teleorman":
"Un deputat acolo, Simionescu, a omorat un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool in aerul expirat si motivarea procurorului respectiv a fost ca alcoolul in aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar, pe care si-l pusese la o masea dimineata, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fişcuci,, Adrian Simionescu".
Referindu-se și la Samuel Calotă, cel care și-a dat demisia din funcția de consilier, joi, din cadrul M.A.I, Teodor Nițulescu a dezvăluit cum ajuns să primească, de la Casa Națională de Sănătate, 15.000 euro pe lună.
"Samuel Calotă a fost promovat, în guvernul Boc, vicepresedinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseara dezvaluirea lui Romică Părpălea, nu ma asteptam de la Calota. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafa pe care o regret. Cand Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Județean, ca toate spitalele, Dragnea a schimbat toți directorii, cu excepția Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calota. Casa de Asigurări de la Teleorman a fost mutata, in 2008, într-un imobil pe care Calota l-a cumparat. Acolo s-a mutat Casa de Asigurari de Sanatate, intr-un loc deloc neprietenesc fata de accesul public și chiria e in jur de 15.000 euro pe luna. Daca ani de zile acesti bani au fost platiti de Casa Nationala de Sanatate, bani care se duc în buzunarul lui Samuel Calotă", spune Teodor Nițulescu.
Mai mult, subliniază fostul președinte al PSD Teleorman, Samuel Calotă a fost omul prin care Liviu Dragnea "a actionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul":
"Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea si am inteles de ce, pentru ca a fost omul prin care a actionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul". Ce nu a zis Părpălea e mult mai grav: este cumpărarea tuturor reprezentantilor partidelor, in sectiile de votare, ca sa permita reprezentantilor PSD sa modifice procesele verbale. Vreo 360 de sectii de vot exista".
Potrivit acestuia, în Februarie 2012, Dragnea ar fi încercat să îl mituiasca cu un post de senator si sa se intoarcă în PSD:
"Era vorba de două infractiuni pe care le-am descoperit si grave", mai povestește acesta.
Revenind la privatizarea Teldrum, Teodor Nițulescu explică:
"Privatizarea firmei Teldrum e usor de demonstrat, dar trebuie sa se doreasca si pot sa demonstrez ca a fost o frauda de proportii. S-a privatizat cu activul, la sfârșit de noiembrie, în loc de decembrie și încasarile au fost stabilite pentru decembrie. E vorba de terenurile de incintă, sub semnatura lui Dragnea, care arata ca s-a subtilizat si subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecand de la documente care exista la Registrul Comertului. Cand Dragnea a făcut trecerea actiunilor la purtator, ca sa nu mai apara el, ultimii raman înregistrați la Registrul Comertului, cei care au detinut actiunile, doi tipi, colegi de-ai lui Dragnea de facultate. Vanzarea actiunilor, facute de Fişcuci, spre cei doi e 52.000 de euro. Cum sa vinzi o firma cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro. De privatizarea Teldrum nicio institutie a statului nu s-a ocupat pana acum.
Terenul din Municipiul Alexandria il leaga pe Dragnea de Teldrum, prin subevaluare. A doua problemă: pachetul de actiuni, vandut de către actionarul majoritar catre doi domni, care au o situatie modesta financiara si care nu justifica sumele respective, in condițiile in care portofoliul si patrimoniul firmei sunt uriase. Au folosit un tertip care inseamna prostirea unor copii de gradinita. Daca DNA intra pe lucrarile publice de acolo, sunt salariati care, vrând nevrand, au trucat licitații. Toate lucrarile la Consiliul Judetean le-a luat de 12 ani de zile Teldrum. De 12 ani, lucrarile la CJ le-a luat Teldrum. Alta chestiune care il leaga: s-a vandut hotelul familiei Dragnea (...) printr-un control al ANAF s-a constatat ca vanzarea e frauduloasă. Un bloc de opt niveluri, reparat de firma Teldrum în 2002 -2003, care a costat la 2 milioane de euro, s-a vandut cu 200 mii de lei. Dosarul a primit NUP la Parchetul General. Directorul controlului Tudose la Teleorman, care a susținut raportul de inspectie fiscala, a fost schimbat. Raportul s-a întors la Teleorman si actuala directoare de la control l-a facut cum a vrut Dragnea si l-a dus la Parchetul General, in baza caruia a primit NUP.
Dacă vedeti contractul de locatie de gestiune, va minunati. Din 2002, de la privatizarea Teldrum pana in 2005, hotelul familiei Dragnea a fost in locatie de gestiune la Teldrum. În aceasta perioada, a luat 500 de mii de lucrari de la Consiliul Județean. În contractul de locație, se stipula ca reparația o suportă Teldrum. Veniturile hotelului sunt ridicole, dar erau sustinute de Teldrum. Când Tudose se dadea de ceasul mortii, ca voiau sa vada valoarea investiei, mi-am adus aminte ca nu sunt documente. M-am dus la Ministerul Turismului, pentru că, de la 2 stele a fost ridicat la 3 stele. Dosarul de la Ministerul Turismului dispăruse. Explicația unei directoare de acolo: 'noi ținem decat 5 ani'. Pe drum, mi-am adus aminte de ascensorul hotelului (...) și legea privede că documentele, 10 ani de la reparație, se păstrează la fima. Si am gasit-o, ala pastrase facturile care faceau 2 miliarde de lei. Despre ce vorbim? Procurorii cand vor sa faca, fac, când nu vor, nu fac. Nu zic că îl ajuta, omit, nu vor sa dea drumul la documente".
Pe de altă parte, acesta a dezvăluit cum Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania din 2009, fostului șef de stat, Traian Băsescu, cu banii din Teldrum:
"După trei zile, după victoria lui Traian Băsescu, ne-am intalnit la Hotelul Rin. Nas in nas, ne-am intalnit si cand m-a vazut, m-a salutat. Si el zice: 'domu prefect, sper că nu aveti de gand sa scoateti sabia si anul asta'. El știa care e problema, că fură și că eu îl tocam. Daia am și plecat din PSD. Îi zic: 'păi de ce să nu stau cu sabia scoasă?'. 'Păi l-am ajutat și eu pe Traian Băsescu'. 'Păi cum?'. 'Păi financiar'. Îmi dădea un element ca sa nu il deranjez. I-am zis ca daca Traian Basescu ma suna, e ok. Nu e nicio problema".
Potrivit acestuia, Dragnea avea, încă din 2004, dosare la PNA.
"În 2004, în Februarie, m-a sunat Octav Cozmâncă și m-a chemat la Bucuresti. Mi-a zis 'avem o problema la Teleorman. Sa stii ca PNA are dosare cu Dragnea si primarul de la Rosiori. Sa stii ca ii aresteaza'. I-am zis 'dati-mi voie sa ma duc acasa, sa vorbesc cu baietii astia'. I-am zis lui Dragnea: 'Liviule, ce ai făcut? E nenorocire mare'. A plecat glonț la București s-a intors dupa o zi, asa misterios, si a zis: 'Dorule, stii, avem copii. Sa iti zic ceva: va trebui sa il punem pe Costică Amariei pe lista', fratele fostului șef PNA, Ioan Amariei.
În 2004, faceam atunci alegerile pentru cei care voiam sa fim parlamentari pe lista. Ce a iesit la Teleorman....era greu să il impui pe Amariei sa il voteze oamenii și sigur ca l-am votat noi. Pe primul loc am iesit eu, președintele organizatiei, oamenii ma iubeau. A ajuns Amariei pe lista pentru ca am acceptat cand am stat de vorba cu premierul. Nu puteam să sar calul că nu mai eram nici eu pe listă", a mai relatat Teodor Nițulescu.
În altă ordine de idei, afirmă Teodor Nițulescu, "Dragnea l-a trădat pe Năstase, l-a trădat pe Geaonă și l-a lucrat pe Ponta".
"Eu știu cum l-a trădat pe Năstase pentru că, în momentul în care se alegea în Camera Deputaților între Adrian Năstase și Mona Muscă, m-a sunat pe mine ca, în cazul în care mă sună Cozmin Gușă, să îi mărturisesc lui Cozmin Gușă că m-a sunat Dragnea la Teleorman ca deputații de la Teleorman să voteze,d e fapt, cu Mona Muscă, nu cu Adrian Năstase. M-a sunat Cozmin și i-am arătat telefonul și i-am mărturisit lucrul ăsta generalului Oprea, ca să îi confirme fostului premier Adrian Năstase", mai spune Teodor Nițulescu.
Martor-cheie: Dragnea controlează tot în Teleorman. Mi-au cerut să modific procentele la referendum