La finalul discuțiilor cu premierul Mihai Tudose, Corina Crețu s-a declarat mai optimistă decât la vizita din primăvară. În luna august au fost acreditate toate autoritățile de management și control ale bugetului de 23 de miliarde de euro care a fost alocat României pentru perioada de programare 2014-2020, iar CE a plătit deja 95 de milioane de euro către România.
Comisarul european și-a exprimat speranța ca până la sfârșitul anului România să absoarbă 1 miliard de euro din fonduri de coeziune și fonduri structurale, Guvernul având ca țintă 1,2 miliarde de euro.
Premierul Tudose a subliniat că a primit ajutor în domeniul reformei din Justiție, pe zona de penitenciare, unde România are o problemă, dar și un ajutor nesperat din partea Comisiei pentru Cantacuzino. Rămâne de mutat în zona de apărare dar și cu finanțare de la UE.
Corina Crețu a declarat, joi, după discuțiile cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că a venit să arate sprijinul UE, sprijin pe care l-a arătat tuturor guvernelor, dar a subliniat că atunci când vine vorba despre implementare este responsabilitatea exclusivă a autorităților.
,,România este într-un context foarte bun, Eurostat a confirmat că are cea mai mare creștere economică din toată UE și eu cred că, prin eforturi de a face reforme structurate și de a stimula mediul de afaceri și investițiile, putem face ca aceasta creștere economică să fie sustenabilă pe termen lung'', a mai spus comisarul european.