Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

 Pe ce drumuri este obligatorie faza scurtă. Foto/Profimedia
Cod Rutier 2024. Pe ce drumuri este obligatorie faza scurtă. Este suficient să fie aprinse doar DRL?
Majoritate vehiculelor sunt dotate cu „poziții” sau DRL – Daytime Running Light, fază scurtă sau de întâlnire și fază lungă. Unele vehicule mai au, în afară de acestea, și proiectoare de ceață. Codul Rutier a fost modificat, în 2023, cu privire la folosirea luminilor pe drumurile publice. Conform noilor prevederi, șoferii sunt obligați să aprindă farurile pe toate drumurile publice, indiferent că este zi sau noapte.
Factura la energie, calvarul oricărui român. Foto/Arhivă
PPC România, fosta ENEL, a început să trimită clienților notificări privind prețul energiei după 1 aprilie 2025. Cum vor arăta facturile
PPC România, fosta ENEL, a început să trimită clienților notificări privind prețul energiei după 1 aprilie 2025, preț care depășește 1,3 lei pe kWh. În prezent, prețul energiei este plafonat încă din 2022 pe trei paliere de consum: pentru cei care au utilizat mai puțin de 100 de kWh pe lună, tariful final, cu toate taxele incluse, este 0,68 lei pe kWh; pentru un consum între 100 și 300 kWh, prețul este 0,8 lei pe kWh, iar pentru cei care consumă peste 300 kWh pe lună, prețul este de 1,3 lei pe kWh.