Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Asflatare „Made In Romania”, pe o șosea din județul Argeș. Foto/Captură video
Asfaltare „Made in Romania”, pe o șosea din Argeș. Muncitorul „întinde” betonul cu șomoigul de crengi! VIDEO
Imagini fără precedent la Argeș. Un filmuleț devenit viral în mediul online arată cum se asfaltează un drum în anul 2024. Videoclipul prezintă un muncitor care udă bitumul cu un șomoiog de crengi cu frunze. În același timp, un alt muncitor aruncă nisip cu mâinile goale peste stratul de bitum. Potrivit persoanei care a făcut publică filmarea, reparațiile se desfășurau pe drumul dintre Curtea de Argeș și Câmpulung. Filmulețul a stârnit o serie de reacții, să îl vedem și noi. 
Acuzații grave la Spitalul de Psihiatrie Ștei, județul Bihor, unde sunt 300 de oameni internați. Foto/ebihoreanul
Pacienţi bătuți, înfometați și pedepsiţi cu electroşocuri într-un spital de psihiatrie din Bihor
Spitalul de Psihiatrie Ștei, județul Bihor, unde sunt internați peste 300 de pacienți, se confruntă cu acuzații foarte grave. Potrivit unui raport făcut de un organism independent, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, bolnavii au fost torturați cu un aparat de electroșocuri, sunt ținuți în condiții mizere și au primit mâncare expirată.
Oamenii stau la cozi de peste 6 km ca să vadă moaștele Sf. Parascheva. Foto/Metropolie Iași
Fenomenul Sfânta Paracheva. Cozi de 6 kilometri, deși plouă și este frig. Peste 120.000 de români au trecut prin fața raclei FOTO/VIDEO
Biserica Ortodoxă Română prăznuiește, an de an, pe 14 octombrie sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. În cinstea ei, timp de o săptămână, are loc un pelerinaj în „Cetatea Moldovei”, care în acest an a început pe 8 octombrie 2024. Astăzi, 12 octombrie, rândul pelerinilor care așteaptă să se închine la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și la cele ale Sfântului Pantelimon depășește 6 kilometri.