Emanuel Focșan este redactor la Realitatea.net si editor la Realitateafinaciara.net. Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, a lucrat în radio, presă scrisă și televiziune. Are o afinitate pentru domeniile socio-economic și analize. Are studii economice, în domeniul istoriei și jurnalismului.

Articolele autorului Emanuel Focșan:

Luare de ostatici într-o bancă din Franța, mai multe persoane reținute sub amenințarea armei
UPDATE Luare de ostatici într-o bancă din Franța. După câteva ore, atacatorul s-a predat, nimeni nu a fost rănit
UPDATE 2: După câteva ore de negocieri, atacatorul s-a predat poliției, după ce în prealabil a eliberat, rând pe rând, toți ostatici. La reținerea bărbatului nu au fost folosite arme, a comunicat poliția, potrivit Reuters.UPDATE 1: Luare de ostatici într-o bancă din Franța. Atacatorul a eliberat 4 dintre cei 6 ostatici,ȘTIREA INIȚIALĂ Bărbatul înarmat cu un pistol a pătruns în sediul unei filiale din centrul orașului Le Havre și a reținut șase persoane. Atacatorul ar fi formulat revendicări pro-palestiniene, potrivit presei franceze.
Italia se confruntă în această perioadă cu o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus
Italia se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus
Italia se confruntă în această perioadă cu o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus, potrivit publicației Corriere della Sera, .O radiografie a situației epidemiologice arată că, pentru prima dată din aprilie, numărul de infectărilor a crescut de la o săptămână la alta, la fel ca și numărul pacienților cu simptome.    În săptămâna 22-28 iulie, numărul infectărilor a fost de 1.736, o creștere de 23% față de cele șapte zile anterioare (1.408). Datele centralizate de fundația Gimbe arată, de asemenea, o creștere a numărului de persoane spitalizate cu simptome, 749, față de 732 cât au fost săptămâna anterioară.Concluzia studiului: o creștere care nu s-a mai întâmplat din luna aprilie În perioada menționata, în 6 regiuni ale Italiei cazurile au scăzut, în timp ce în 15 regiuni au crescut. Creștere moderată în Emilia-Romagna (+70) , provincia autonomă Trento (+65) și Campania (+56), scădere în Veneto (-73). Parametrizarea noilor cazuri în rândul populației rezidente, printre regiunile care înregistrează cea mai mare creștere la 100.000 de locuitori, se află provincia Trento (13,86), urmată de Valle D\"Aosta (7,96) , Emilia-Romagna (7,56), Molise (7,53) și Basilicata (7,28).Ca indicator al răspândirii infecției a fost reevaluată distribuția geografică a celor 12.609 de cazuri active la 28 iulie, care au crescut cu 361 de unități față de săptămâna precedentă. Astfel, 53% dintre acestea sunt concentrate în Lombardia (6.678); alte 37,4% sunt distribuite în Emilia-Romagna (1.459), Lazio (942), Piemont (801), Veneto (754), Campania (393), Toscana (363). Celelalte 1.219 cazuri (9,6%) sunt în restul de 14 regiuni autonome și provincii.Datele prezentate confirmă atât imaginea epidemiologică a circulației endemice a virusului, cât și tendința crescândă a cazurilor noi după două săptămâni de stabilitate relativă, indiferent dacă sunt legate de noi focare sau de cazuri de „import” din străinătate.