MENIU

Când se încălzește vremea. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea va rămâne foarte rece în acest weekend și nu vom scăpa nici de precipitații. Totuși, iarna nu va mai sta prea mult deasupra țării noastre. De luni, vremea redevine frumoasă.

Potrivit ANM, vremea se încălzi în toată țara începând de luni, când vom scăpa și de ploi în mai multe regiuni, iar temperaturile vor ajunge din nou la 16-17 grade Celsius. Marți va fi chiar mai cald, cu maxime de 21-22 de grade în sudul țării. 

VREMEA VINERI

Vineri, avem de trecut tot o zi foarte rece pentru data la care ne aflam. Vor mai fi înnorări și precipitații, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în centrul, estul și sud-estul țării, și izolat în celelalte regiuni. In Moldova si la munte va ninge in continuare, in Transilvania, precipitatiile vor fi mixte, iar în Bărăgan și Dobrogea predomina ploile. Nici celelalte zone nu sunt scutite de ploi. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade. Acum, dimineata, izolat, in vest si nord-vest, se va produce bruma, conform Realitatea TV.

In Bucuresti, tot o zi rece ne asteapta, deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Acum este frig de-a dreptul -temperatura poate cobori si la limita de inghet, 0 grade- iar la amiaza nu speram la mai mult de 8-9 grade Celsius -mai bine decat ieri, dar prea putin pentru miezul primaverii. Va mai fi innorat si astazi, si temporar va ploua, dar mai putin decat ieri.

La munte, ziua, cerul va avea înnorãri va ninge, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în restul zonei montane. Noaptea, cerul se va degaja şi doar izolat va mai ninge slab în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificãri îndeosebi ziua. Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de cele de ieri. La amiaza vor fi -3 grad la Paltinis, -2 la Predeal, 7-3 grade la Semenic, -4 la Sinaia 1500, 1 la Arieseni (cmmn) si -9 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

In regiunile intracarpatice, foarte putin soare astazi, dar precipitatii mai putine decit ieri, si doar loca, in Transilvania, mai pot fi precipitatii mixte. Este insa frig, maximele abia daca ajung la 10 grade la Timisoara si Arad, 7 la Cluj si 6 la Sibiu iar la Miercurea Ciuc doar 1 grad.

In sud, nu mai ploua ca ieri, doar local in Baragan, unde si vantul sufla intens. In restul regiunii ploile vor fi izolate. Insa este rece si aici. La amiaza vor fi 12 grade la Drobeta, 9 la Craiova, 10 la Giurgiu, 6 la Ploiesti si Calarasi si 5 la Buzau.

In Dobrogea, nu sunt sperante de vreme mai buna, ploua, ba chiar cade lapovita sau ninsoare, si bate vintul. Doar 5 grade la amiaza la Tulcea, si 6 la Constanta.

In Moldova, iarna. Desi in restringere fata de ieri, precipitatiile sunt inca prezente, cu caracter local, mai ales sub forma de ninsoare. Vantul continua sa suflet intens. Maximele, mici pentru aceasta data, cu pina la 10 grade sub normal, vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sambata va fi din nou deosebit de rece dimineata, cu bruma, local, in toate regiunile, izolat chiar cu inghet la sol. Maximele vor creste fata de astazi -intre 6-7 grade in depresiunile intramontane si 16 grade in Oltenia,la Drobeta Turnu Severin- dar tot sub normalul perioadei se vor situa. În vestul, nordul și centrul țării, va fi innorat si va ploua. În zona de munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va mai avea intensificări la munte (cu vitezele cele mai mari pe creste), precum și în deltă.

In Bucuresti, sambata vom avea cer variabil si vant moderat, dar tot rece (0 grade dimineata in oras,-3, -2 in imprejurimi, motiv pentru care se va forma si bruma, iar maxima, desi mai mare decit azi, in jur de 14 grade, tot mica ramane fata de normal).

VREMEA DUMINICĂ

Duminica, temperaturile se vor situa în continuare sub cele normale pentru ultima decadă a lunii aprilie -maximele vor fi cuprinse între 6 grade la Miercurea Ciuc și 16 grade la Giurgiu. Cerul va avea înnorări și va ploua local în nordul, centrul și estul tarii, si doar izolat în rest. În zona montană, precipitațiile vor continua sa vina mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vantul va mai avea intensificări -in special la munte, dar izolat și în restul tarii.

In Bucuresti, duminica vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată. 2-4 grade dimineata si 14-15 grade la amiaza, in conditii de cer innorat si ploaie slabă. Vântul va sufla moderat peste zi, dar catre seara se va potoli.

Mai multe articole despre:
meteo vremea vremea weekend prgnoza meteo