Votul din Parlament s-a încheiat. În scurt timp se va afla soarta Guvernului Boc
Senatorii şi deputaţii şi-au exprimat votul asupra moţiunii de cenzură. 23 de parlamentari au absentat. Ca să treacă, moţiunea are nevoie de 236 de voturi din totalul de 471.
PSD şi PNL au decis să voteze cu bilele la vedere. PD-L a anunţat că nu a impus votul la vedere parlamentarilor săi. Minorităţile naţionale s-au abţinut de la votul moţiunii de cenzură din Parlament, de astăzi, a anunţat Varujan Pambuccian.
"Hotărârea grupului nostru este că vom fi prezenţi în sală şi nu vom vota în niciun fel, nici pentru, nici împotriva moţiunii de cenzură. Fiecare dintre colegii noştri se va ridica în picioare şi va spune : "Prezent, nu votez!", a spus Pambuccian, precizând că această decizie s-a luat cu votul majorităţii membrilor grupului minorităţilor naţionale.
Liderul UDMR, Marko Bela, a anunţat că formaţiunea sa a decis să voteze moţiunea de cenzură pe care parlamentarii săi au semnat-o, după ce, în această dimineaţă UDMR a făcut o evaluare a tuturor consecinţelor şi discuţiilor cu toate partidele. Parlamentarii UDMR şi-au exprimat opţiunile prin vot secret.
Moţiunea de cenzură "11 împotriva României" depusă de PNL şi UDMR împotriva Guvernului Boc II a fost dezbătută astăzi în Parlament. Rând pe rând, premierul Emil Boc, lideri din PD-L, dar şi din Opoziţie au susţinut discursuri pro şi contra Guvernului Boc II.
Ca să treacă, moţiunea are nevoie de 236 de voturi din totalul de 471. La şedinţa de astăzi au participat 432 de senatori şi deputaţi, 39 au fost absenţi. Dacă moţiunea de cenzură trece, Guvernul Boc II devine primul guvern schimbat cu un astfel de act.