MENIU

VIDEO / Alain Prost, la primul test oficial cu Dacia Duster

<descriere>

Fostul pilot din Formula Unu a testat automobilul cu care va concura la cunoscuta competiţie care se desfăşoară doar pe gheaţă, în Franţa, Trofeul Andros.

Primul SUV produs de Dacia va intra pe pieţele europene în 2010, iar Alain Prost a făcut deja primul test cu maşina cu care va concura la Trofeul Andros.

Maşina de competiţie este una una puţin modificată faţă de cea care va fi comercializată, cu upgrade-uri mecanice, şi a beneficiat de expertiza Renault Sport Tehnologies. Sub caroseria din fibră de sticlă se află un şasiu tubular şi un motor V6 de 3l cu 24 de valve, produs de Renault-Nissan. Motorul are o putere de 350 CP la 7500 rpm şi oferă un cuplu de 360 NM la 5500 rpm. Cutia de viteze a Daciei Duster are 6 trepte, iar masa automobilului de competiţie este de 950 kg.

Dacia participă în această iarnă la competiţia Andros, unde şi va lansa oficial noul model, iar la volanul autoturismului din concurs va fi fostul pilot din Formula 1. Trofeul Andros a luat fiinţă în 1990, iar Dacia se află la prima participare în competiţia care se desfăşoară doar pe gheaţă. Acest campionat combină performanţele de viteză cu spectacolul, în cadrul mai multor categorii de probe. Prima va începe pe 5 decembrie, iar ultima, a şaptea, va avea loc pe 29-30 ianuarie.

Mai multe articole despre:
pilot Dacia Duster Trofeul Andros Alain Prost