MENIU

Un candidat la titularizare din Iaşi a încercat să copieze de pe un ceas MP4

Foto: techgadgets.in

Un candidat la titularizare din Iaşi a fost eliminat din examen după ce supraveghetorii l-au prins copiind de pe un ceas MP4, aparat care permite vizualizarea de fişiere.

"Este primul caz de acest gen înregistrat la Iaşi în cadrul examenului de titularizare. Candidatul susţinea examenul la o disciplină tehnică. Avea toate subiectele memorate în acel ceas, aparatul având o memorie de câţiva giga. S-a făcut proces-verbal de fraudă, iar candidatul a fost eliminat din examen", a declarat inspectorul şcolar general Seryl Talpalaru.

Potrivit acestuia, alte două cazuri similare de fraudare au avut loc la examenul de bacalaureat, când doi elevi au fost eliminaţi din acelaşi motiv. Candidatul eliminat susţinea examenul de titularizare la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida".

La Iaşi, 2.951 de candidaţi s-au înscris pentru 2.006 de posturi scoase la concurs în învăţământ. Dintre acestea, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 489 de posturi sunt titularizabile, iar restul sunt pentru detaşări şi supliniri. Rezultatele examenului vor fi afişate pe 17 iulie.
Mai multe articole despre:
examen candidat profesor titularizare ceas copiat