MENIU

Tot mai mulţi bucureşteni îşi amanetează maşinile de lux pe bani

Criza de lichidităţi şi condiţiile aspre de creditare aplicate de bănci, duc tot mai mulţi bucureşteni spre casele de amanet. Dacă până acum, doar bijuteriile din aur erau lăsate gaj pentru un împrumut urgent, oamenii îşi amanetează mai nou maşinile sau chiar apartamentele în care locuiesc.

"Această maşină a fost amanetată săptămâna trecută. Este o maşină la preţul ei de fabricaţie de 25.000 de euro, firma noastră i-a acordat un împrumut de 10.000 de euro", a spus managerul unei case de amanet, Ionuţ Vasile.

Cinci maşini au ajuns să fie amanetate la firma lui Ionuţ, în ultimele luni, de când a început să se contureze criza economică. Proprietarul maşinii nu primeşte la schimb mai mult de jumătate din preţul ei. Cei care împrumută bani astfel, reuşesc foarte greu să-şi plătească datoria ca să-şi recupereze maşina, spune managerul firmei.

Există însă români şi mai disperaţi, care îşi amanetează propria casă pentru a face rost de bani. Procedeul implică multă birocraţie, motiv pentru care multe dintre agenţiile de amanet se feresc să facă astfel de tranzacţii.

Cei care nu au maşini scumpe sau bijuterii de valoare se lipsesc de televizor, maşina de spălat, roboţi de bucătărie sau calculator. Orice obiect care le poate aduce câţiva bani pentru un timp.
Mai multe articole despre:
null