MENIU

Studenţii la medicină din Bucureşti nu mai au voie să-şi primească partenerii în camerele de cămin

Foto: evz.ro

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Capitală care sunt prinşi că şi-au vândut locul în cămin sau îşi primesc în camere partenerul vor pierde definitiv dreptul de cazare, a anunţat instituţia de învăţământ.

"Universitatea a făcut eforturi foarte mari pentru cazarea în cămine a 200 de studenţi din anul întâi, dar şi pentru cazarea celor din anii mai mari. De aceea, orice student care îşi va vinde locul sau care va folosi camera pentru întâlnirea cu iubitul/iubita, pierde definitiv dreptul de a se caza în cămin. Universitatea de Medicină şi Farmacie are mai multe probleme legate de cazare decât multe alte instituţii de învăţământ superior. În primul rând din cauza duratei mai mari de sudii, dar şi pentru că intervine probleme legate de cazarea rezidenţilor. Aproape că putem vorbi de cazare pe nouă, zece ani şi chiar mai mult", a spus prorectorul pe probleme sociale al UMF, prof. dr. Monica Pop.

Prorectorul a precizat că în anul universitar 2008-2009 au fost eliminaţi din cămin 30 de studenţi care au încălcat aceste prevederi.

Căminele UMF au camere cu câte trei paturi, baie şi bucătărie proprii şi au fost recent renovate, iar preţul unui loc în cămin este de circa 120 de lei pe lună.

Preţul unui loc în căminele studenţeşti, cumpărat ilegal, a ajuns la 600 de euro, pe fondul unui deficit estimat, şi anul acesta, la câteva zeci de mii de locuri, în condiţiile în care construcţia de clădiri noi pentru cazare este blocată de criza financiară, potrivit asociaţiilor studenţeşti.
Mai multe articole despre:
studenţi medicină cazare cămin