MENIU

Raportul Udrea amână votul deputaţilor pentru cererea de urmărire penală a lui Ridzi

Ridzi şi Nicolăescu au avut un schimb dur de replici în plenul Parlamentului
Foto: cotidianul.ro

Ca urmare a sistării lucrărilor la şedinţa privind Raportul Udrea, a fost amânată şi sesiunea de vot final a deputaţilor, în cadrul căreia aceştia urmau să se pronunţe asupra solicitării Comisiei de anchetă în cazul Monica Iacob Ridzi de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Liberalii au acuzat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei, că a abuzat de funcţia pe care o ocupă şi i-a permis Elenei Udrea să aibă un discurs mult prea lung, lucru care a dus la situaţia ca reprezentanţii opoziţiei să nu-şi mai poată exprima opiniile.

Monica Iacob Ridzi a fost huiduită luni, în Camera Deputaţilor, când a încercat să-şi convingă colegii să nu mai ceară urmărirea penală pe numele său.

"Vă cer dumneavoastră, stimaţi colegi, de a pune punct derapajului", a spus Monica Ridzi.

În replică la doleanţa sa, Eugen Nicolăescu, a spus: "Acum, când am auzit-o pe doamna Ridzi, m-am îngrozit, chiar m-am speriat că un asemena om poate avea atâta trufie, lipsă de respect. Aş fi vrut să spun nesimţire, dar e o doamnă..."

Acest schimb de replici a fost generat de discursul susţinut de Monica Iacob Ridzi în plenul Camerei Deputaţilor.

Fostul ministru le-a cerut colegilor deputaţi să nu fie de acord cu începerea urmăririi penale pe numele său pentru un nou cap de acuzare. Cuvântarea Monicăi Iacob Ridzi s-a încheiat cu huiduieli, însă, din partea deputaţilor prezenţi în sală.

Deputaţii au votat deja în iulie pentru ridicarea imunităţii fostului ministru al Tineretului şi Sportului şi începerea urmăririi penale pe numele său.

Astăzi, ei ar fi trebuit să ceară urmărirea penală pentru un nou cap de acuzare: acela de delapidare, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, dar, ca urmare a sistării lucrărilor în Raportul Udrea, a fost amânată şi sesiunea de vot pentru fostul ministru al Tineretului şi Sportului.