MENIU

Mandatele de arestare pentru Penescu, Constantin, Făcăleaţă şi Libertatu, prelungite cu 60 de zile

Foto: NewsIn

Tribunalul Argeş a hotărât vineri, prelungirea cu 60 de zile a mandatelor de arestare ale celor patru inculpaţi în dosarul corupţiei din fotbal aflaţi în stare de arest preventiv, respectiv Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu.

"S-a dispus prelungirea arestului cu 60 de zile, până pe data de 18 august inclusiv", a declarat Viorel Pavel, ofiţer de relaţii cu presa în cadrul Tribunalului Argeş.

Potrivit inspectorului Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş, deocamdată nu s-a primit nici o hârtie oficială privind transferul celor patru inculpaţi la Penitenciarul Colibaşi. "Sunt în continuare în arestul IPJ Argeş. Nu am primit nimic oficial cu privire la transferarea lor la Penitenciarul Colibaşi", a declarat inspectorul Robert Radu.

Avocaţii celor patru pot depune recurs în termen de 24 de ore.

În cazul în care recursul avocaţilor va fi respins la Curtea de Apel Piteşti şi se va menţine decizia de prelungire a arestului cu încă 60 de zile, finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu şi directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă ar putea fi transferaţi la Penitenciarul Colibaşi la jumătatea săptămânii viitoare.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, joi, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri şi un observator federal, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat la jumătatea lunii aprilie.

Primul termen în dosarul de corupţie din fotbal va fi judecat la Tribunalul Argeş pe 29 septembrie.

Citeşte şi Florin Prunea şi Cornel Penescu, trimişi în judecată pentru acte de corupţie şi Încă 20 de zile de arest pentru "lotul" Penescu

Mai multe articole despre:
corupţie Argeş arest Florin Prunea Cornel Penescu