MENIU

La ce recurg jucătorii din IT în vânătoarea de clienţi

Foto: money.ro

Soluţii adaptate pentru fiecare client în parte, termene de plată mai mari sau finanţare pentru parteneri, schimbarea mai rapidă a gamelor de produse, preţuri mai mici, permanentizarea perioadelor de promoţii pe toată durata anului sunt principalele măsuri la care recurg companiile din IT pentru retenţia clienţilor existenţi şi pentru câştigarea altora noi.

La acestea se adaugă investiţiile sau campaniile de promovare orientate strict către produse, nu către brand, sau repoziţionarea pe noi segmente, altele decât cele tradiţionale. Aceste mişcări vin ca răspuns la scăderea dramatică a consumului, din cauza atât a utilizatorilor indivituali, cât şi a clienţilor companii, care au devenit mult mai reticenţi la achiziţia de noi produse.

"Până acum piaţa a mers în sus în neştire, susţinută de cererea foarte mare şi de accesul lejer la bani; nu s-a pus problema ca firmele să furnizeze beneficii la client şi să facă vânzare consultativă. În perioada următoare ar trebui să vedem o orientare pe client şi pe businessul lui, iar oricine are ceva de vânzare va trebui să înveţe şi businessul clientului, dar şi să propună soluţii care să optimizeze acest business", a declarat pentru Business Standard Bogdan Iftemie, sales manager Acer România. Citeşte mai mult pe money.ro

 

Mai multe articole despre:
IT piaţa IT MONEY.ro