MENIU

Inspectorii ANPC au găsit jucării periculoase pentru copii

Se apropie 1 iunie, iar inspectorii pentru Protecţia Consumatorului au început să ia la rând magazinele pentru copii în căutare de jucării contrafăcute. În această dimineaţă, ei au mers într-un control fulger în Centrul Comercial Niro şi au luat la puricat toate tabarabele, ca să găsească jucăriile periculoase pentru cei mici.

Inspectorii au găsit nereguli de la primele tarabe. Multe jucării nu aveau instrucţiuni de folosire sau erau un adevărat pericol pentru copii. Pe lângă jucării contrafăcute, inspectorii pentru Protecţia Consumatorului au găsit şi produse interzise la vânzare, cum ar fi laserele, artificiile şi petardele. "N-ar trebui să fie la vânzare aceste petarde. Riscă să fie dat pe mâna poliţiei pentru întocmirea dosarului penal", a declarat unul dintre inspectorii ANPC.

"Având în vedere că se apropie 1 iunie controlam comercializarea jucăriilor. Ştim că de aici pleacă în toată ţara, prin operatorii economici, jucării pentru toate judeţele", a completat consilierul preşedintelui ANPC, Paul Anghel.

Autorităţile spun că, deşi fac aceste controale frecvent, produsele contrafăcute tot mai ajung pe piaţă.

Mai multe articole despre:
null