MENIU

În America s-a deschis un centru de reabilitare pentru dependenţii de Internet

Foto: rring.ro

Dependenţa de Internet este la fel de periculoasă ca orice altă dependenţă. Creează euforie la utilizare şi depresie când nu ai la îndemână un calculator şi o conexiune. Iar tratamentul, la fel ca în cazul altor dependenţe, însemnă izolarea de cauza răului, într-o clinică specializată.

Centrul se va întinde pe o suprafaţă de cinci hectare. Este şi normal, pentru că un american din 10 este dependent, în mai mică sau mai mare măsură, de Internet. În funcţie de gravitate, tratamentul poate dura şase săptămâni şi costă 14.500 de dolari.

În Europa, tratamentul anti-net a apărut încă de acum câţiva ani, în ţări precum Olanda, Belgia sau Franţa. Chiar şi în China, ţara cu 300 de milioane de utilizatori de net, sunt nu mai puţin de 400 de centre de reabilitare pentru dependenţii de spaţiul virtual.

Specialiştii spun că primele semne ale dependenţei apar atunci când staţi, non stop, mai mult de 15 ore pe internet. În timp, efectele sunt devastatoare: bolnavii devin supraponderali, pentru că nu mai fac mişcare şi dezvoltă diverse tulburări de personalitate cum ar fi sociopatia. Tratamentul este peste tot în lume cam acelaşi: reobişnuirea cu un stil de viaţă sănătos, sport în aer liber şi somn suficient.
Mai multe articole despre:
SUA internet pericol dependenţă tulburări