MENIU

Eroii Revoluţiei au fost comemoraţi marţi la Sibiu

Eroii Revoluţiei au fost comemoraţi astăzi la Sibiu
Eroii Revoluţiei au fost comemoraţi astăzi la Sibiu

Două decenii. Atât a trecut de la luptele sângeroase pentru libertate şi democraţie de la Sibiu. Autorităţile sibiene, dar şi asociaţiile de revoluţionari i-au comemorat marţi pe cei care au murit la Revoluţie în urmă cu 20 de ani. Din păcate, momentele comemorative au fost transformate în ultima perioadă în automatisme. Singurii care au fost atinşi de emoţie atunci cand au participat la ceremoniile solemne au fost rudele celor ucişi în decembrie \'89.

Monumentul din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost îmbrăcat marţi în coroane şi jerbe  depuse în memoria celor ucişi pe 22 decembrie 1989. Locul cel mai sângeros al Revoluţiei sibiene s-a umplut de flori.

Rudelor eroilor Revoluţiei de la Sibiu au retrăit coşmarul de acum 20 de ani. Golul lăsat în suflet de cei care au murit nu mai poate fi umplut niciodată. Şi la Cimitirul Municipal, în sectorul rezervat eroilor Revoluţiei s-a oficiat o slujbă de comemorare a celor căzuţi în 1989. Tot aici a avut loc şi o defilare a trupelor Academiei Forţelor Terestre, a jandarmilor şi a cadrelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

La Sibiu, Revoluţia a înregistrat 99 de morţi şi aproape 300 de răniţi.