MENIU

E. Boc: O moţiune de cenzură în plus sau în minus nu ne sperie

Foto: 24deminute.ro

Moţiunile de cenzură nu-l mai sperie pe Emil Boc. "Am mai trecut prin două moţiuni, am mai trecut prin cinci asumări de răspundere, o moţiune în plus sau în minis nu ne sperie", a spus premierul Emil Boc.

"Când ai atâtea lucruri care se întâmplă în materie de infrastructură, nu ţi-e frică de nicio moţiune de cenzură. Am mai trecut prin două, am mai trecut prin cinci asumări de răspundere, o moţiune în plus sau în minis nu ne sperie", a spus Emil Boc, întrebat fiind dacă se teme de o nouă moţiune de cenzură a PNL votată de PSD sau de faptul că miniştrii PD-L nu vor fi votaţi în Parlament.

Potrivit primului ministru, în timpul constituţional pe care-l are la dispoziţie va avansa "o nouă formulă de Guvern".

După ce miercuri şi joi Executivul a luat o serie de decizii cu privire la prefecţi, în zilele următoare se va lua o decizie şi cu privire la subprefecţi.

"Sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, deci, în consecinţă, trebuie să fie reprezentanţii celor care-şi asumă guvernarea", a explicat Boc.

Prin reducerea numărului secretarilor de stat, spune Boc, vor dispărea cabinetele demnitarilor şi astfel se vor face economii substanţiale la bugetul de stat întrucât "nu numai secretarul de stat dispare, ci şi întregul aparat pe care-l are în funcţie".

În ceea ce priveşte salariul pe care-l vor primi miniştrii mandataţi la două ministere, premierul a asigurat că "niciun ministru nu va lua niciun bănuţ în plus pentru faptul că exercită interimatul la celălalt minister".

"Sunt vremuri mai dificile, aşa că şi miniştri trebuie să fie solidari cu vremurile mai grele pe care le avem", a încheiat Boc.

Citeşte şi...