MENIU

După patru ani, în Poiana Braşov se vor elibera, din nou, autorizaţii de construcţie

<descriere>
După patru ani, în Poiana Braşov se vor elibera, din nou, autorizaţii de construcţie

În Poiana Braşov se poate construi din nou, cu acte în regulă. Primăria Braşov e gata să reia, de la sfârşitul lunii, autorizarea construcţiilor în staţiune. Edilii n-au mai autorizat din 2004 nicio construcţie. Motivul: reţeaua de canalizare a staţiunii era prea mică pentru a putea colecta apa menajeră de la toate clădirile noi.

După cinci ani, în Poiană e din nou liber la construcţii. Autorităţile au rezolvat pe bani europeni problema canalizării. Construcţiile s-au blocat după ce Garda de Mediu a somat în mod repetat Primăria Braşov că staţia de epurare din staţiune nu poate face faţă unui debit mărit.

Cu bani europeni, autorităţile au început în 2005 construirea unui nou traseu de canalizare. Reţeaua va fi gata în această lună şi dirijează apele menajere din Poiană la Râşnov şi de acolo spre staţia de epurare din Braşov. Odată încheiată lucrarea, Primăria poate relua autorizarea construcţiilor în Poiana Braşov.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov spune că: \"Consiliul Local a luat decizia ca cei care deţin un PUD aprobat de consiliu să poată face demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie\"

Comisia Europeană a finaţat întregul program cu peste 15 milioane de euro. Conducta dintre Poiană şi Râşnov are peste opt kilometri lungime. Pe traseu, conducta trece pe sub un versant muntos, printr-un tunel care are o lungime de 850 de metri. Lucrările au durat aproape un an, pentru că magistrala de canalizare străpunge un versant muntos.

În cei cinci ani în care autorizarea construcţiilor a fost blocată de Primărie, edilii braşoveni au dat 30 de amenzi pentru lucrări ilegale în Poiana Braşov.