MENIU

Duda: În loc să scoată România din criză, Băsescu, Geoană şi Antonescu sunt angajaţi în campania prezidenţială

Foto: RTV

Trecem printr-un moment de criză economică şi ne aflăm, în acelaşi timp, atât în faţa unei crize politice, cât şi într-una a instituţiilor statului. Din acest motiv, "ambele slăbiciuni au nevoie să fie înlăturate, repede şi bine, de către societatea românească". Cu toate acestea, în loc să scoată România din criză, Băsescu, Geoană şi Antonescu sunt angajaţi în campania prezidenţială, spune Radu Duda, candidat la alegerile prezidenţiale.

"Responsabilitatea fundamentală a partidelor politice este să ofere românilor o guvernare competentă, stabilă şi cu viziune, pentru următorii 4-8 ani", a atras atenţia Radu Duda, printr-un comunicat de presă remis miercuri.

"Conform regulilor democraţiei şi conform Constituţiei României, soluţia nu poate veni decât de la Parlament şi de la partide. Printr-o dinamică politică raţională şi corectă se poate obţine majoritatea parlamentară care să genereze un Guvern capabil să facă faţă vremurilor actuale, de criză", se arată în comunicat.

În opinia lui Radu Duda, tocmai în această direcţie ar trebui să-şi folosească puterea şi energia "capii partidelor politice".

"Aceasta este ceea ce mediul de afaceri, românesc şi internaţional, aşteaptă de la ei. Aceasta este ceea ce aşteaptă întreaga societate românească", se mai precizează în comunicat.

Cu toate acestea, în prezent, liderii partidelor politice luptă pentru ocuparea fotoliului de preşedinte al României, a acuzat Radu Duda.

"Cei mai puternici politicieni ai principalelor partide parlamentare, Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, sunt angajaţi cu toată forţa în campania prezidenţială. Deşi Constituţia nu dă Preşedintelui nicio putere de tip administrativ. Iar România are, acum, o mare nevoie de a fi guvernată bine", atrage atenţia Radu Duda.

Totodată, candidatul la preşedinţie a făcut un apel la societatea civilă, "în tot ceea ce are mai valoros, să aducă în spaţiul public analize care să îndrepte clasa politică spre o altă direcţie de luptă. Să ajute Instituţia Preşedintelui României să se aşeze în spaţiul valorilor statalitaţii, al echilibrului, al moderaţiei şi al forţei de a sta împreună. Şi să încurajeze pe cei mai puternici politicieni să-şi asume, în arena Parlamentului, o soluţie politică viabilă, pentru a oferi ţării o guvernare stabilă, predictibilă şi competentă, în următorii 4-8 ani".

"Aceasta este calea democratică şi responsabilă de urmat pentru a scoate România din criza economică şi din ambiguitatea politică şi instituţională în care se găseşte astăzi", se precizează în încheiere.